top 2
Top

 

Sådan får du smukke, velplejede negle

Dine negle lever livet farligt - dag ud og dag ind bliver de nedsænket i opvaskevand, udsat for vind og vejr og brugt til at lirke ting op med, og resultatet er alt for ofte skøre, tørre, flækkede negle. Kunne du tænke dig at få neglene tilbage i topform? Så giv dig selv en hjemme-manicure - det er tager kun 10 minutter, det er selvforkælelse, så det batter og så sætter smukke negle altid prikken over i'et til et gennemført look.

DET SKAL DU BRUGE:
En negleklipper
En neglefil - vælg en sand- eller glasfil, de er blidest mod neglene
En rosenpind
Negleolie (mandelolie eller almindelig madolie kan også bruges i en snæver vending) og en lille skål
Neglelak, neglelakfjerner og vat eller neglebuffer

SÅDAN GØR DU:

  • Nu skal du ordne dine neglebånd - det er det bånd af hud, der sidder langs siderne af neglene. Fyld en lille skål med lunkent vand, kom et par dråber olie (negleolie, mandelolie eller madolie) i vandet og hold neglene i vandet i et par minutter. Har du ikke tålmodighed til at vente, kan du i stedet starte din manicure med at smøre neglebåndene med negleolie og lade det sidde, mens du former neglene med klipper og fil - så er dine neglebånd lige til at arbejde med, når du er færdig. Skub neglebåndene tilbage: Placér rosenpinden med den flade ende mod neglen og skub blidt med din finger. På den måde får du neglene til at se længere og mere elegante ud. Lad være med at klippe neglebåndet eller være voldsomt ved det - hvis det er stædigt, så gem det til næste manicure. Dit neglebånd holder nemlig bakterier ude, og hvis det går i stykker, risikerer du at få infektioner. Hvis dine neglebånd på den anden side vokser helt vildt, kvæler de neglen, så den aldrig vokser.

SÅDAN LÆGGER DU NEGLELAK:

Start med at lægge en underlak
- ja, det tager tid, men det får lakken til at sidde bedre og længere, og du undgår at få misfarvede negle. Hvis du har riller i neglene eller svage negle, så brug en underlak, der afhjælper problemet.

Så skal du i gang med din farvede neglelak. Brug tre strøg, når du påfører lakken: Først et langs midten af neglen, så et i hver side. Dyp penslen en gang pr. negl og stryg så børsten på kanten af neglelak-flasken, før du lakerer - på den måde får du det tyndest mulige lak neglelak pr. gang. Og jo flere lag lak du påfører, desto længere holder lakken, så 4 tynde lag er langt at foretrække over 2 tykke lag, også selvom det tager længere tid. Vent 2 minutter mellem hvert lag lak; sæt eventuelt æggeuret, så du holder styr på tiden.

Afslut med en overlak - det giver lakken en pæn, blank overflade og hærder den, så den holder længere.

SÅDAN POLERER DU NEGLENE:

Hvis du ikke har tålmodighed til at rode med neglelak, er det et glimrende alternativ at polere neglen. Køb en god neglebuffer; brug først den groveste side af din buffer, det gør det af med riller og misfarvninger. Tag så den næst-groveste fil og puds neglen, så den bliver helt glat. Afslut med at polere neglen med den blødeste side af filen til neglen stråler. Og voila, du har smukke negle.

  • Afslut din manicure med at smøre hænderne ind i en god, fed håndcreme og massér dem.

TIP: Brug endelig håndcreme og negleolie så tit, du kan komme til det - om ikke andet så i hvert fald hver aften. Så holder dine hænder sig pæne, sunde og velfugtede.

 

 

bund